Er du i familie med en ung, hvis forbrug af rusmidler, bekymrer dig?

U-turns arbejde handler også om at støtte familierne til de unge, der har problemer med rusmidler. Både familier til unge, som kommer i U-turn – og til de unge, som helst ikke skulle have brug for U-turn, fordi deres familier forinden har fået hjælp til at hjælpe dem. U-turn arbejder både med hjemmebesøg, møder i nærmiljøet og afholdelse af familiekurser. Hvad laver vi?

Et familiekursus har et forløb med en fast ugedag og forskellige temaer for hver gang. Disse temaer fastsættes af os og senere af, hvad familierne selv finder vigtigt. Efter et forløb er det vores mål at få gruppen til at fortsætte som selvhjælpsgruppe uden os – hvis deltagerne finder det relevant.

Hvordan kommer man på et familiekursus?

Hvis du tror U-turns familiekursus kunne være noget for dig – eller hvis du bare gerne vil vide mere – er du velkommen til at kontakte os.

Du kan kontakte U-turns rådgivning, for nærmere information.

Det siger forældrene om U-turns familiekurser

“Det var en god, tryg gruppe.”

“Vi har brugt gruppen som et “frirum”, der har givet os mere overskud til vores søn.”

“Det var dejligt at kunne spejle sig i gruppen, så føles det ikke længere som om man er den eneste i verden, der har det svært”

“Det var rigtig dejligt at snakke med en ung, der havde været igennem det hele og er kommet hel og sund ud på den anden side.”

“Det har styrket os som par at komme her – nu har vi mere samme udgangspunkt.”

“Det var rigtig godt, at der var et program, der efterlod plads til at vi forældre kunne komme på banen.”

“Meget af det er teenageproblemer – det er ikke hash det hele.”

“Vores søn bruger mere tid i stuen sammen med os, end han tidligere har gjort. Vi har sluppet kontrollen – vi har fået mere nærhed. Der er mere tillid. Han har heller ikke været så meget ude ved sine venner. Han har fået ansvar og tillid – fået lov at komme ud til kammerater, men går alligevel i skole dagen efter.”

“Vi ved godt, at det er svært for vores barn at skulle stoppe med stofferne fra den ene dag til den anden. Men det at komme i U-turn har givet os troen og håbet på, at vores barn nok skal nå dertil på et tidspunkt.”

Men du kan også gøre meget selv. Her er nogle ideer, som andre familier har kunnet bruge, hvis de var bekymrede for deres unges brug af rusmidler. Måske kan du finde inspiration i nogle af idéerne.Læs mere her

 

Kontrol eller tillid?
Hvad kan du selv gøre?
Kan jeg se om mit barn tager rusmidler?